Laatste update: 10 september 2020

Deze afspraken zijn aanvullend op de landelijke protocollen en specifiek voor het Scouting Labelterrein Dwingeloo.

Vóór het kamp:

Wat zijn de regels die ik moet weten?
Wij volgen de protocollen die onder andere Scouting Nederland heeft samengesteld.  De protocollen zijn voorgelegd aan het Outbreak Management Team en het Ministerie van VWS, directie Jeugd, waarna groen licht is gegeven voor de kampen. De bijgewerkte factsheet kun je hier vinden (let op: Update 29 september). Daarnaast zijn extra afspraken gemaakt door het beheerteam van Scouting Labelterrein Dwingeloo om kamperen in bubbels mogelijk te maken.De aanvullende afspraken van Scouting Labelterrein Dwingeloo vind je hieronder.

Waarom willen jullie het nachtregister al voor kamp ontvangen?
Uiterlijk een week voor aanvang van het kamp ontvangen wij graag het nachtregister digitaal, deze stuur je aan je This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Zo weten wij de exacte aantallen voor de administratie, de facturering én het aanmelden op de aankomstdag wordt een stuk gemakkelijker / veiliger. 

Wat is er nog meer belangrijk om voor het kamp te doen?
Informeer de ouders van de kinderen over de kiss-en-ride afspraken. Zorg dat ouders hier niet van afwijken. Geef ze deze FAQ om door te lezen.

Zijn jullie in het najaar geopend?
Ja, we zijn dit najaar bijna elk weekend open (in principe vanaf vrijdagavond 19:00 uur) en ook in de herfstvakantie-weken zijn we geopend. Voor groepen om (een uitgesteld?) kamp mogelijk te maken of voor individuele kampeerders (Scoutinggezinnen, Scoutingleden). Neem contact met ons op wanneer je wilt komen kamperen.

 

Aankomst:

Hoe regelen jullie de kiss-en-ride tijdens de aankomst?
Wij volgen het protocol van Scouting Nederland. Ouders mogen hun kinderen brengen. Zorg dat de jeugdleden alleen handbagage mee hebben in de auto. Ouders mogen niet uitstappen. De kinderen worden afgezet met eventuele handbagage bij de leiding en de ouders gaan meteen weer weg. 

Wat zijn onze aankomst- en/of vertrektijden?
In de weekenden zijn die vrij. Ook in de Herfstvakantieweken hebben we geen vastgestelde aan- en/of vertrektijden. Maar bespreek deze wel vooraf met ons. 

Hoe kunnen wij de bagage op het terrein krijgen?
Omdat het uit- en overladen van vrachtwagens en busjes altijd heel veel tijd inneemt en wij zo min mogelijk groepen tegelijk op het parkeerterrein willen hebben, kun je alleen gebruik maken van eigen aanhangers. De aanhangers worden bij aankomst waar mogelijk door onze tractor op je eigen kampeerterrein gezet. Zorg ervoor dat zowel het kampeer- en spelmateriaal als de persoonlijke bagage op de aanhanger(s) ligt, zodat wij alles vlot kunnen neerzetten op je terrein. 

Aanhangers worden wanneer ze leeg zijn, geparkeerd op het (openbare) parkeerterrein aan het Anserpad. Zorg er dus voor dat je een disselslot mee hebt voor op de aanhanger.

Kunnen wij ook de handkarren gebruiken?
Ja, deze zijn beschikbaar en zijn alleen bedoeld voor het vervoer van bijvoorbeeld bagage, materiaal, etc. Gebruik werkhandschoenen als je de handkarren gebruikt. Na gebruik van de handkarren deze terugbrengen kun je afhankelijk van het aantal aanwezige groepen de handkar op je eigen terreintje of moet je deze weer terugbrengen naar het Stafhuisje. Het meenemen van eigen handkarren is toegestaan, graag zelfs.

Hoe kunnen wij ons aanmelden op de aankomstdag?
Eén persoon per groep meldt zich bij de kampstaf. Deze persoon blijft de contactpersoon tijdens het hele kamp. Zoveel mogelijk op 1,5 meter afstand uiteraard. We nemen de afspraken en eventuele vragen nog kort door. 

Het nachtregister hebben we als het goed is, voor het kamp al van jullie ontvangen, dus dat is makkelijk. Mochten we het niet hebben, dan kun je het ook tijdens het kamp aan ons mailen. Zorg ervoor dat de ingevulde gezondheidsformulieren meegaan op kamp, zoals het landelijk protocol ook aangeeft. 

Is er genoeg plaats om meer tenten op te zetten nu we 1,5 meter afstand in de tent moeten houden en is er nog plaats om een grotere groepstent op te zetten om in te eten/recreëren als het gaat regenen?
Dat ligt helemaal aan het terrein dat je geboekt hebt en met hoeveel personen en tenten je uiteindelijk komt. Het verschil in ruimte tussen 1 kleine legertent voor 20 personen of 20 aparte tentjes is best groot. Denk slim na over je kampeermiddelen, ruilen van terrein is in principe niet meer mogelijk. We hebben ons best gedaan om voor iedereen het best passende terrein uit te kiezen. Toch zal het misschien zo zijn dat je niet altijd de ruimte hebt die je normaal gewend bent. We hopen op jullie begrip en medewerking om het voor iedereen mogelijk te maken in de eigen bubbel te blijven.

Is er een kamppraatje waarbij alle groepen vertegenwoordigd zijn?
Ja, maar met slechts één staflid per groep. 

 

Tijdens het kamp:

Kunnen wij koelkasten gebruiken?
In het protocol staat aangegeven dat je per bubbel moet zorgen voor koelkasten. Op het Scouting Labelterrein Dwingeloo hebben we geen koelkasten. Navraag bij Scouting Nederland leerde ons dat je in plaats van koelkasten ook koelboxen mag gebruiken. Op de kampeerplaatsen is geen stroom aanwezig. Bij wijze van uitzondering zijn dit jaar kleine koelkasten toegestaan bij het Stafhuisje. Let op dat je de looproute van en naar de koelkasten gebruikt. 

Is er ook spelmateriaal te leen?
Spelmateriaal kan alleen uitgeleend worden in overleg met de kampstaf. 

Is er een terrein waar we een spel kunnen doen?
Overleg met de aanwezige kampstaf wat hiervoor de mogelijkheden zijn. Zij weten precies welk kampeerveld er vrij is om daar te kunnen spelen. Het gebruik van de Woestijn en Manege (de speelvelden) gaat in overleg. 

Wat doen we met ons afval?
Dat kan gewoon naar de container worden gebracht. Themamateriaal, kapotte stoeltjes, e.d. neem je zelf weer mee naar huis. 

Welke looproutes zijn er gemaakt?
Wij vragen iedereen om rechts te houden en zo nodig even in de zijkant te gaan staan. Houd rekening met elkaar. Sommige smalle paden richten we in als éénrichtingsverkeer.

Moeten wij zelf EHBO-materiaal meenemen?
Ja! Als groep ben je zelf verantwoordelijk voor de EHBO. Denk ook aan tekenpennen! Uiteraard staan wij wel klaar bij calamiteiten. 

Is de Scoutshop wel open?
Onze Scoutshop voor badges, naambandjes, leuke hebbedingetjes etc. is wel open. Probeer het afrekenen door jeugdleden slim aan te pakken. Schiet het als leiding bijvoorbeeld voor en reken binnen de bubbel af met de jeugdleden. 

Kunnen wij onze boodschappen laten bezorgen?
Helaas. De lokale supermarkten in Dwingeloo (Albert Heijn en Aldi) gaven op onze vraag beiden aan niet te (kunnen) bezorgen. Jumbo Mulder in Beilen schijnt wel te bezorgen (we hebben dit nog niet gecheckt!). Indien je boodschappen bestelt, vinden wij het prettig te weten wanneer je boodschappen verwacht.

Kunnen wij het resterende kampgeld (contactloos) pinnen?
Nee, helaas. We hebben geen pin-mogelijkheid. Wel bestaat de mogelijkheid (het resterende deel van) het kampgeld via een bankoverschrijving te betalen. 

Zijn de lockers met oplaadmogelijkheid beschikbaar?
Ja, de lockers zijn beschikbaar. Houdt wel rekening met de looproute als je komt. Gebruik van de lockers kost € 2,50 per week en € 20,- borg voor het slot. In de lockers zijn vier stekkerdozen gemonteerd waar jullie telefoons (van de leiding) of powerbanks kunnen opladen. Je kunt de locker de hele week gebruiken. Let ook nu weer op de looproute van en naar de lockers. 

Desinfecterende middelen / handzeep
Wij zorgen bij het toiletgebouw en Stafhuisje voor voorzieningen. Op je eigen terrein ben je als groep zelf verantwoordelijk voor het (juiste) gebruik van deze middelen. Voor de schoonmaak van douche hebben wij schoonmaakmiddel en desinfectiemiddelen beschikbaar.

Sanitair
Per groep is er, indien er maximaal zeven groepen op het terrein staan, minimaal één toilet per groep beschikbaar. 

Kunnen wij douchen?
Ja, we proberen elke groep twee keer in de kampweek een tijdslot voor de douche te geven. In die tijd (naar verwachting een paar uur) kun je gebruik maken van onze drie douches. Buiten de gegeven tijdsloten kan je niet met je groep of bubbel douchen. Na het douchen moeten jullie de ruimtes ook weer schoonmaken.

Waar halen wij (drink)water?
(Drink)water is gewoon te halen bij de watertappunten. Zorg dus voor voldoende jerrycans. En ook voor afwasteiltjes om regelmatig handen te kunnen wassen. 

Mogen we afwassen, wassen en/of tanden poetsen bij het toiletgebouw?
Nee, je kan er wel water halen. Afwassen, wassen en tandenpoetsen doe je op je eigen terrein. 

Vertrek:

Hoe regelen jullie de kiss-en-ride tijdens het vertrek?
We zorgen dat dit net zo gaat als bij de aankomst, sta klaar met de kinderen en de handbagage op de parkeerplaats. Ook nu mogen de ouders niet uitstappen. Binnen het tijdslot wordt ook al het materiaal opgehaald.

 

Overige vragen:

Ik heb nog een andere vraag, wie kan ik daarvoor het beste mailen?
Franca, degene die de reserveringen voor het Scouting Labelterrein Dwingeloo behandelt, is, zoals jullie je kunnen voorstellen, overspoeld met boekingen, afzeggingen en vele vragen. Ook voor de overige leden van de kampstaf zijn het momenteel drukke tijden. Vergeet niet dat wij, net als jullie, als vrijwilliger actief zijn. Dus soms duurt het toch echt langer dan een dag voor je antwoord krijgt. En wellicht ten overvloede: Het terrein is op dit moment niet telefonisch bereikbaar, stel je vragen dus via de mail of dit contactformulier.

 

Tot slot
We hebben als beheerteam en kampstaf geprobeerd zoveel mogelijk met jullie mee te denken en vooruit te denken. Er zijn vast zaken waar we niet aan hebben gedacht. Wij gaan ervan uit dat we dan met elkaar flexibel genoeg zijn om een goede oplossing te vinden! Laten we er met elkaar een succes van maken! Succes met alle voorbereidingen.

 

 

Direct reserveren

Jouw kamp in
Dwingeloo? Je kunt direct reserveren via Scouts Online.

 

Direct reserveren!

Scouting Labelterrein Dwingeloo

... 22 hectare bos
... 15 kampeervelden
... gratis gebruik van pionierhout
... kosten € 4,50 p.p.p.n.
... schitterende omgeving