(Laatst aangepast: 16 juli 2021)

Wij geven als beheerteam en kampstaf van Scouting Labelterrein Dwingeloo onderstaand de lokale uitvoering van het protocol ‘Samen op kamp 2021’. Het protocol is te downloaden van de website www.samenopkamp.nl. We hebben onze uitvoering van het protocol omschreven, zodat het past bij wat op ons terrein mogelijk en haalbaar is. Op deze manier wordt in het zomerseizoen 2021 in Dwingeloo groepskamperen weer mogelijk en hopen we de kampeerders binnenkort of anders wat later in het seizoen te ontvangen. Laten we kijken naar wat er wél kan, en een hoop lol maken!

We gaan weer bubbelen!

Het Scouting Labelterrein Dwingeloo richt het kampterrein en de manier van met elkaar kamperen op een veilige manier in en de kampstaf zal handhaven op de gewone, bekende manier. Groepen houden zich aan de geldende regels en afspraken. Zo doen we dit kampeerseizoen / deze zomer allemaal ons best om het mogelijk te maken om te kamperen op een primitief terrein.

Lokale invulling binnen het voorwaarden van het protocol ‘Samen op kamp 2021’

 • We vragen iedereen voldoende afstand te bewaren tot anderen en andere groepen.
 • Lopend ‘verkeer’ op het terrein houdt zoveel mogelijk rechts van het pad. Bij smalle paden geef je tegenligger even de ruimte, zodat je elkaar op voldoende afstand kunt passeren.
 • Elke groep kampeert in een eigen bubbel op een eigen kampeerveId(je). We zetten waar nodig grenzen tussen terreinen af met lint.
 • We verplichten elke kamperende groep minimaal 1 porta potti mee te nemen. De toiletten van het Labelterrein kunnen we helaas alleen openen wanneer er maximaal zeven groepen op het terrein kamperen. In andere weken blijven de toiletten gesloten!
 • Koelkasten zijn er niet en nooit geweest in Dwingeloo. Het is een advies aan jullie om er een mee te nemen. Het liefst op gas, wanneer je er stroom voor nodig hebt kan het koelkastje geplaatst worden bij het Stafhuisje.
 • Elke groep krijgt één of meer tijdslot(s) per week voor gebruik van de douches, na afloop en voor gebruik maakt iedere groep zelf de douches schoon.
 • Porta potti’s kunnen in ieder geval worden geleegd tijdens de schoonmaaktijden van de toiletten.
 • Elke groep krijgt naar behoefte één of meerdere tijdsloten voor een bezoek aan de Scoutshop.
 • Elke groep krijgt voor het kamp een tijdslot voor aankomst en vertrek. Wijs ouders / verzorgers erop dat we een Kiss & Ride principe hanteren. Ouders / verzorgers zetten hun kind(eren) af op de parkeerplaats en vertrekken daarna weer naar huis.
 • De kampstaf zorgt voor twee wasplaatsen waar je je handen kunt wassen: Bij de toiletunit en bij het Stafhuisje zijn deze plekken. Ook zorgen wij voor schoonmaakspullen voor het schoonmaken van het toiletgebouw.
 • Op de aankomst dag hebben we een gezamenlijk overleg bij het Stafhuisje. Van elke groep nodigen we één contactpersoon voor kennismaking en afstemming programma, tijdsloten en kampregels.
 • Onze eigen hiketerreinen blijven open. De hiketerreinen Holtien en Galgenberg worden immers door één groep/bubbel per nacht gebruikt.
 • Voor de grote activiteitenvelden (Manege en Woestijn) gaat het gebruik in onderling overleg zodat de bubbels er afzonderlijk van elkaar gebruik van kunnen maken.

 

Veel gestelde vragen rondom kamperen op Scouting Labelterrein Dwingeloo en uitvoering van maatregelen
 

Vóór het kamp

Wat zijn de regels die ik moet weten?
Lees het kampprotocol ‘Samen op kamp 2021’ door. Deze kan je vinden op www.samenopkamp.nl Daarnaast zijn extra afspraken gemaakt door het beheerteam van Scouting Labelterrein Dwingeloo om kamperen in bubbels mogelijk te maken. Die afspraken vind je hier!

Waarom willen jullie het nachtregister al voor onze kampweek ontvangen?
Uiterlijk een week voor aanvang van het kamp ontvangen wij graag het nachtregister digitaal, deze stuur je naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Vermeld in je mail duidelijk de naam van de groep en de aankomstdatum. Zo weten wij de exacte aantallen voor de administratie en in het geval van calamiteiten. Het aanmelden op de aankomst dag wordt een stuk gemakkelijker. Uiteraard zijn wijzigingen in het nachtregister tijdens jullie kamp nog te maken.

Wat is er nog meer belangrijk om voor het kamp te doen?
Informeer de ouders en andere ‘wegbrengers’ van de kinderen over de kiss-en-ride afspraken en het tijdslot waarop men in Dwingeloo mag arriveren en zorg dat ouders hier niet van afwijken. Vertel hen ook dat het niet is toegestaan om mee te lopen het kampterrein op.

Kan ik op de dag van aankomst later aankomen dan de rest van de groep?  Ik moet nog namelijk nog werken / eten / slapen / poepen...
Jullie krijgen een tijdslot waarbinnen de hele groep aankomt, hier start jullie bubbel. Buiten deze tijd komen andere groepen binnen hun eigen tijdsloten het Scouting Labelterrein Dwingeloo op. Het is dus onhandig om buiten het tijdslot aan te komen.

Kunnen wij op de fiets komen?
Ja, natuurlijk! Fietsen worden geplaatst in jullie eigen bubbel. Je hoeft niet persé in je eigen tijdslot aan te komen, maar zorg wel dat je als groep ineens het terrein op komt en niet in steeds verschillende kleine groepjes.

Aankomst

Hoe regelen jullie de kiss-en-ride tijdens de aankomst?
Wij volgen het protocol. Ouders en andere wegbrengers mogen binnen het tijdslot de kinderen brengen. Zorg dat de jeugdleden alleen handbagage mee hebben in de auto. Ouders mogen niet uitstappen. De kinderen worden afgezet met eventuele handbagage bij de leiding en de ouders gaan meteen weer weg.

Wat zijn onze aankomst- en/of vertrektijden?
Hierover word je gemaild door ons. We houden rekening met afstanden. Het is belangrijk om binnen het tijdslot allemaal aan te komen. Dit is de enige manier om contact met andere bubbels te voorkomen. Ook het materiaal moet in dit tijdslot worden gebracht. Ben je te vroeg? Parkeer dan met de gehele groep op een parkeerterrein in de buurt (bijvoorbeeld het parkeerterrein van het Planetron aan de Drift). Totdat jouw groep aan de beurt is, blijf je daar wachten.

Hoe kunnen wij de bagage op het terrein krijgen?
Omdat het uit- en overladen van vrachtwagens en busjes altijd heel veel tijd inneemt en wij zo min mogelijk groepen tegelijk op het parkeerterrein willen hebben, vragen we je zoveel mogelijk gebruik te maken van eigen aanhangers. De aanhangers worden bij aankomst waar mogelijk door onze tractor op je eigen kampeerterrein gezet. Zorg ervoor dat zowel het kampeer- en spelmateriaal als eventueel de persoonlijke bagage op de aanhanger(s) ligt, zodat wij alles vlot kunnen neerzetten op je terrein.  Aanhangers worden, wanneer ze leeg zijn, geparkeerd op het (openbare) parkeerterrein aan het Anserpad. Zorg er dus voor dat je een disselslot mee hebt voor de aanhanger.

Kunnen wij ook de handkarren gebruiken?
Ja, deze zijn beschikbaar, maar zijn alleen bedoeld tijdens kamp voor het vervoer van boodschappen en materialen. Na gebruik van de handkarren vragen we je deze zo snel mogelijk terug te brengen bij het Stafhuisje. Tip: Neem voor vervoer van boodschappen, brandhout e.d. jullie eigen handkar, bolderkar of kruiwagen mee.

Hoe kunnen wij ons aanmelden op de aankomstdag?
Eén persoon per groep meldt zich binnen het tijdslot bij de kampstaf op het parkeerterrein.  Vanaf daar proberen we zo snel mogelijk jullie groep, materiaal en bagage zo snel mogelijk naar jullie kampeerveld te begeleiden. Wanneer jullie op een andere dag aankomen dan op de zaterdag, dan eerst melden bij het Stafhuisje.

Is er genoeg plaats om meer tenten op te zetten nu we 1,5 meter afstand in de tent moeten houden en is er nog plaats om een grotere groepstent op te zetten om in te eten/recreëren als het gaat regenen‘?
Dat ligt helemaal aan het terrein dat je geboekt hebt en met hoeveel personen en tenten je uiteindelijk komt. Het verschil in ruimte tussen één kleine legertent voor 20 personen of 20 aparte tentjes is best groot. Denk slim na over je kampeermiddelen, ruilen van terrein is in principe niet meer mogelijk. We hebben ons best gedaan om voor iedereen het best passende terrein uit te kiezen. Toch zal het misschien zo zijn dat je niet altijd de ruimte hebt die je normaal gewend bent. We hopen op jullie begrip en medewerking om het voor iedereen mogelijk te maken in de eigen bubbel te blijven.

Is er een terrein waar we een spel kunnen doen?
Overleg met de aanwezige kampstaf wat hiervoor de mogelijkheden zijn. Zij weten precies welk kampeerveld er vrij is om daar te kunnen spelen. Het gebruik van de Woestijn en Manege (de speelvelden) spreken we onderling af.

Is er zaterdag een zomerkamp praatje waarbij alle groepen vertegenwoordigd zijn?
Ja, maar met slechts één staflid per groep. Heb je een stoeltje mee, neem die dan mee naar het overleg. Een eigen mok is ook handig. Wij zorgen dan voor koffie en thee. Zo kunnen we op anderhalve meter afstand van elkaar alle belangrijke zaken doornemen.

Tijdens het kamp

Kunnen wij koelkasten gebruiken?
In het protocol staat aangegeven dat je per bubbel moet zorgen voor een koelkast. Dit mogen echter ook koelboxen zijn. Op de kampeerplaatsen is geen stroom aanwezig. Bij wijze van uitzondering zijn dit jaar kleine koelkasten toegestaan bij het Stafhuisje.

Is er spelmateriaal te leen?
Spelmateriaal kan worden geleend bij de kampstaf.

Kunnen we op tweedaagse hike?
Je kunt een keuze maken uit twee daghikes en er zijn twee twee-daagse hikes. Tijdens de tweedaagse hike kun je kamperen op één van onze hike-terreintjes. Daar zijn geen andere groepen of mensen welkom. Je kunt dus binnen je eigen bubbel blijven.

Welke looproutes zijn er gemaakt?
Er zijn geen speciale looproutes gemaakt. Wij vragen iedereen om rechts te houden en zo nodig even in de zijkant te gaan staan. Houd rekening met elkaar. Bij smalle paden ge je elkaar de ruimte, zodat je elkaar op voldoende afstand kunt passeren.

Is de Scoutshop open?
Onze Scoutshop voor badges, naambandjes, leuke hebbedingetjes etc. is open. Voor het bezoek aan de Scoutshop maken we wel afspraken, zodat je binnen de bubbel kunt blijven. Dit spreken we af met de aanwezige groepen.

Kunnen wij onze boodschappen laten bezorgen?
Helaas. De lokale supermarkten in Dwingeloo (Albert Heijn en Aldi) gaven op onze vraag beiden aan niet te (kunnen) bezorgen. Jumbo Mulder in Beilen schijnt wel te bezorgen (we hebben dit nog niet gecheckt)! Indien je boodschappen bestelt, vinden wij het prettig te weten wanneer je boodschappen verwacht en dat je de bezorger aangeeft dat men kan de boodschappen kan afleveren op het parkeerterrein (niet op het terrein zelf).

Kunnen wij het resterende kampgeld (contactloos) pinnen?
Ja, er bestaat een mogelijkheid om het (resterende deel van) jullie kampgeld te pinnen.

Zijn de lockers met oplaadmogelijkheid beschikbaar?
Ja, de lockers zijn gewoon beschikbaar. Gebruik van de lockers kost € 2,50 per week en € 20,- borg voor het slot. In de lockers zijn vier stekkerdozen gemonteerd waar jullie telefoons en/of powerbanks (van de leiding) kunnen opladen. Je kunt de locker de hele week gebruiken.

Desinfecterende middelen / handzeep
Wij zorgen bij toiletgebouw en Stafhuisje voor voorzieningen. Op je eigen terrein ben je als groep zelf verantwoordelijk voor het (juiste) gebruik van deze middelen. Voor de schoonmaak van sanitair en douches hebben wij schoonmaakmiddelen en desinfectiemiddelen beschikbaar.

Sanitair
Zoals je in het protocol hebt kunnen lezen moet elke groep de beschikking hebben over een eigen toilet. Op ons terrein hebben we te weinig toiletten voor alle groepen. In verband met logistieke problemen en de belastbaarheid van het terrein is het niet mogelijk om dixies of een toiletwagen op het terrein te plaatsen. We vragen alle groepen daarom minimaal één porta potti of chemisch toilet mee te nemen.  Mocht je geen porta potti’s hebben en deze niet willen aanschaffen, dan bestaat er vast een mogelijkheid de gelegenheid deze te lenen bij bekenden, ouders of andere groepen.

Kunnen we douchen?
Ja, we proberen elke groep minimaal één keer in de kampweek een tijdslot voor de douche te geven. In die tijd (naar verwachting een paar uur) kun je gebruik maken van onze drie douches. Buiten de gegeven tijdsloten kan je niet met je groep of bubbel de douche in. We vragen jullie om voor èn na het douchen de ruimtes schoon te maken.

Waar halen wij (drink)water?
(Drink)water is gewoon te halen bij de watertappunten. Zorg dus voor voldoende jerrycans. En ook voor wasteiltjes om regelmatig handen te kunnen wassen.

Mogen we afwassen, wassen en/of tanden poetsen bij het toiletgebouw?
Nee, je kan er wel water halen. Afwassen, wassen en tandenpoetsen doe je op je eigen terrein. Vuil water kan wel weggespoeld worden in de wasbak. Maak de wasbak daarna weer schoon.

Legen van porta potti’s
In ieder geval tijdens de schoonmaaktijden van het toiletgebouw kunnen de porta potti’s worden geleegd bij het toiletgebouw. In andere gevallen eerst even melden bij de kampstaf.

Vertrek

Hoe regelen jullie de kiss-en-ride tijdens het vertrek?
We zorgen dat dit net zo gaat als bij de aankomst: sta klaar met de kinderen en de handbagage aan het begin van het tijdslot op de parkeerplaats. Ook nu mogen de ouders niet uitstappen. Binnen het tijdslot wordt ook al het materiaal opgehaald door jullie.

Overige vragen

Ik heb nog een andere vraag, wie kan ik daarvoor het beste mailen?
Mail Franca, zij is degene die de reserveringen voor het Scouting Labelterrein Dwingeloo behandelt. Zoals jullie je kunnen voorstellen, wordt ze overspoeld met boekingen  en vragen. Ook voor de overige leden van de kampstaf zijn het momenteel drukke tijden. Vergeet niet dat wij, net als jullie, als vrijwilliger actief zijn. Dus soms duurt het echt even langer dan een dag voor je antwoord krijgt. En wellicht ten overvloede: Het terrein is op dit moment niet telefonisch bereikbaar, stel je vragen dus graag via de mail.

Tot slot
We hebben als kampstaf geprobeerd zoveel mogelijk met jullie mee te denken en vooruit te denken. Er zijn vast zaken waar we niet aan hebben gedacht. Wij gaan ervan uit dat we dan met elkaar flexibel genoeg zijn om een goede oplossing te vinden! Op onze website http://dwingeloo.scouting.nl proberen we deze lijst met veel gestelde vragen actueel te houden.

Laten we er met elkaar een heel mooi zomerkampjaar van maken! Succes met alle voorbereidingen.

 

Direct reserveren

Jouw kamp in
Dwingeloo? Je kunt direct reserveren via Scouts Online.

 

Direct reserveren!

Scouting Labelterrein Dwingeloo

... 22 hectare bos
... 15 kampeervelden
... gratis gebruik van pionierhout
... kosten € 4,50 p.p.p.n.
... schitterende omgeving