Aanmelden:
Meld je bij aankomst eerst aan bij het Stafhuisje. Let op: Het terrein is niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Parkeer auto's dus op het parkeerterrein aan het Anserpad. Neem het ingevulde nachtregister mee. 

Afval:
Glas: Hoort in de glasbak in het dorp (bij de Albert Heijn).
Papier en karton: Maak het klein en/of plat en laat het achter op de plek voor oud-papier (achter het Stafhuisje). 
Restafval: zo compact mogelijk (zonder lucht) in de container.
Thema materiaal en kampeermateriaal: Niet in de container, maar neem het mee terug naar huis. Tot slot staan er op het terrein een aantal afvalbakken welke uitsluitend bedoeld zijn als prullenbak (geen vuilniszakken in storten).

Afwassen:
Op je eigen veld. Het gebruik van een biologisch afbreekbaar afwasmiddel heeft onze voorkeur. Het is niet toegestaan af te wassen bij de watertappunten en/of toiletgebouw.

 Auto's & motoren:
Auto's en motoren (en overig gemotoriseerd verkeer) zijn op het Labelterrein niet toegestaan, ook niet voor laden en lossen, tenzij je nadrukkelijke toestemming hebt van de dienstdoende kampstaf.

Brandhout:
Brandhout is verkrijgbaar bij de kampstaf. Bomen (ook geen dode) mogen niet worden gekapt of anderszins beschadigd. Sprokkelen is niet toegestaan.

Calamiteiten:
Bel 112 (Locatie noodgeval: Anserpad 6, 7991 SC Dwingeloo) informeer daarna metéén de kampstaf (0521 - 591430) i.v.m. het vrijmaken van wegen en paden, opvang en begeleiden, assisteren e.d.
 Bij de kampstaf is een uitgebreid calamiteiten- en ontruimingsplan aanwezig.

Caravans en campers:
Caravans en campers en soortgelijke voertuigen zijn niet toegestaan. Op de parkeerplaats mag niet overnacht worden.

Corvee:
Gedurende de kampen heeft (bege)leiding van de kamperende groepen corvee voor het toiletgebouw. De uitgewerkte corveelijst hangt bij beide toiletten. Tijdens het corvee is het toiletgebouw gesloten, maar kun je gebruik maken van het buitentoilet nabij het Stafhuisje.

Elektra, telefoon opladen, locker:
Er is geen elektra beschikbaar, ook niet met een zelf meegebracht verlengsnoer. Er zijn lockers om je powerbank (of telefoon) in op te laden. Het gebruik hiervan kost € 2,50 en is op eigen risico. Het gebruik van een aggregaat is niet toegestaan.

Honden: 
Zijn op het terrein, mits aangelijnd, toegestaan. Zorg dat je hond geen overlast veroorzaakt voor overige kampeerders.

Kampgeld:
Tijdens de zomerkampweken worden de groepen verzocht het (resterende) kampgeld uiterlijk de donderdag voor vertrek te betalen. Het kampgeld graag met pin voldoen.

Kampstaf:
Scouting Labelterrein Dwingeloo wordt namens Scouting Nederland beheert door een team van vrijwilligers: de kampstaf. Je kunt de kampstaf vinden in en rond het Stafhuisje. Ze zijn beschikbaar voor al je vragen over de omgeving en/of voor een gezellig praatje. De koffie en thee staan vaak voor je klaar.

Kampstilte: 
Scouting Labelterrein Dwingeloo ligt in een Natura2000-gebied. Voorkom geluidshinder. Tussen 23.00 en 07.00 uur mag de nachtrust niet worden verstoord. De leiding is verantwoordelijk voor de naleving hiervan, zodat iedereen een rustige nacht kan hebben. Meld een nachtspel of dropping na 23.00 uur even bij de kampstaf. 

Kampvuren:
Kampvuur (houtvuur) is (mits er geen stookverbod geldt) alleen toegestaan in een stookton, voor de helft gevuld met zand. Stookhout in de bak, niet over de rand. Zorg voor een alternatief om te kunnen koken als er een stookverbod geldt.
 Zorg altijd voor voldoende bluswater in de buurt van het vuur en laat een (smeulend) houtvuur nooit onbeheerd achter.
 De aanwezige groepen kunnen gezamenlijk een kampvuur met elkaar organiseren. Aan het einde van je verblijf, graag de vuurbak weer legen bij de asbult achter het pionierhouthok. Grote stukken verbrand hout kun je inleveren bij de kampstaf. Laat as- en houtskoolresten in geen geval achter in het bos. Bekijk ook de tips voor duurzaam stoken.Klachten:
De kampstaf van het Scouting Labelterrein Dwingeloo is er om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Indien je een klacht hebt, bespreek dit dan meteen tijdens het verblijf met de kampstaf zodat de klacht mogelijk meteen kan worden verholpen.

Koelruimte:
Voor levensmiddelen is er geen koelkast beschikbaar, zorg zelf dat je levensmiddelen zelf koel kunt bewaren (d.m.v. koelboxen, hooikist, etc.). Eventuele medicatie kun je bij de kampstaf afgeven voor in de koeling.

Mindervaliden:
Er zijn geen specifieke voorzieningen voor scouts met een beperking. Ons terrein kent alleen zandpaden.

Parkeren en/of laden lossen: 
Het openbare parkeerterrein aan het Anserpad biedt ruimte voor ongeveer 100 auto's. In drukke periodes (en warme zomerdagen, wanneer het in het zwembad druk is) kunnen soms niet alle auto's op het parkeerterrein staan. Hou hier rekening mee.
 Het is niet toegestaan met auto's, motoren, brommers of ander gemotoriseerd verkeer op het terrein te rijden.
 Aanhangers dienen na het laden/lossen op de parkeerplaats geparkeerd te worden. Denk dus aan een disselslot. Laat geen waardevolle spullen achter in auto en/of aanhanger.  Bussen, grote vrachtauto's en trekker/oplegger combinaties kunnen niet het terrein oprijden, zij kunnen over het algemeen uitladen op of nabij de parkeerplaats. Houdt er rekening mee dat grote combinaties op de parkeerplaats niet kunnen keren.

Vervoer van kampmateriaal op het terrein: kruiwagens en handkarren zijn aanwezig. Grote hoeveelheden bagage kunnen met de tractor (met eigen of onze aanhanger) worden weggebracht naar het kampterrein. Persoonlijke bagage dient door de kampeerders zelf naar het kampeerveld gebracht te worden.   

Pionierhout: 
Achter het Stafhuisje is een ruime voorraad pionierhout in diverse lengtes aanwezig. Het hout is op lengte gesorteerd. Je kunt geen pionierhout reserveren. Na afloop van je kamp graag het pionierhout weer in hetzelfde rek terugleggen.

Roken en alcohol:
Roken alleen op je eigen veld bij de kampvuurbak, verder nergens anders op het terrein! Matig het gebruik van alcohol (alleen op je eigen veld) en natuurlijk zijn drugs niet toegestaan.

Sanitair en water: 
Douches: Er zijn gratis warme douches aanwezig in het toiletgebouw.  
Chemische toilet: Er is een stortplaats voor chemisch toilet aanwezig.

Toiletten: Er is géén w.c.-papier op de toiletten. Spoel géén schoonmaakdoekjes, tampons of maandverband e.d. door de wc. Dit veroorzaakt verstopping in de pomp.

Tappunten voor drinkwater (zie plattegrond): Het is niet toegestaan om waterslangen aan deze kranen vast te maken. Bij de tappunten kunnen jerrycans gevuld worden voor gebruik op eigen veld. Bij de tappunten is het niet toegestaan af te wassen.

Spelmateriaal:
Bij de kampstaf kun je terecht voor diverse spelmaterialen.

Terrein:
Scouting Labelterrein Dwingeloo is een openbaar terrein.
 Er komen geregeld wandelaars, fietsers en/of ruiters over het terrein. Houdt daar bij de inrichting van je kamp rekening mee. Denk er ook aan dat je bij afwezigheid van je kampeerveld geen waardevolle spullen achterlaat. Doe deze in je locker of geef deze af bij de kampstaf. Bij een stortbui neemt de grond weinig water op. Neem voorzorgsmaatregelen. Graaf geen geulen maar wrik de grond los. Het graven van kuilen is niet toegestaan.
 Houd rekening met de privacy van anderen, zowel op het terrein alsmede in de omgeving. Loop of speel niet op het kampeerveld van een ander.

Teken:
In ieder natuurgebied heb je kans om een teek op te lopen. Verwijderd binnen 24 uur geven ze weinig kans op besmetting. Controleer iedereen elke dag. Bij de kampstaf zijn eventueel tekenpennen aanwezig. Indien er problemen zijn met het verwijderen van een teek, kan de kampstaf je ook verder helpen. Zie voor meer informatie ook de teek-app van het RIVM.

Te koop, te huur, te leen: 
Wij verkopen naambandjes, badges, kaarten en postzegels. Daarnaast hebben we een beperkt assortiment van de ScoutShop. Je kunt er diverse spelmaterialen en/of gereedschappen lenen. Ook hebben we een pizza-oven te huur.

WIFI:
Is op het terrein niet beschikbaar. De dekking van mobiele telecom-aanbieders is de laatste jaren sterk verbeterd en het bereik is op het terrein redelijk tot goed te noemen, daarmee zou je je dus moeten kunnen redden ;-)

 

Nederlands 

Direct reserveren

Jouw kamp in
Dwingeloo? Je kunt direct reserveren via Scouts Online.

 

Direct reserveren!

Scouting Labelterrein Dwingeloo

... 22 hectare bos
... 15 kampeervelden
... gratis gebruik van pionierhout
... kosten € 5,00 p.p.p.n.
... schitterende omgeving