Nieuws

Scouting Labelterrein Dwingeloo zoekt een nieuwe penningmeester

Het Scouting Labelterrein Dwingeloo wordt gerund door een team van circa 30 vrijwilligers. Gezamenlijk zorgen wij met veel enthousiasme en inzet voor:

 • een goed gastheerschap tijdens het kampeerseizoen
 • beheer en onderhoud van het terrein en de gebouwen
 • afspraken met de gemeente en met de campings in de omgeving

Wij zoeken iemand die het leuk vindt de financiële kant te regelen.

Wat houdt dat in?

 • Jij maakt in samenspraak met Scouting Nederland de jaarlijkse begroting.
 • Je houdt in de gaten of de borg betaald is en welke groepen aanbetalingen hebben gedaan.
 • Je zorgt ervoor dat de rekeningen betaald worden.
 • Je maakt kwartaaloverzichten en aan het eind van het seizoen maak je een jaaroverzicht.

Als penningmeester ben je lid van het beheerteam, dat betekent dat je ook meedenkt over planning, prioritering en lange termijn ontwikkeling. Samen met de voorzitter onderhoud je contacten met Scouting Nederland. Meedraaien als kampstaf hoeft niet, maar behoort wel te de mogelijkheden.

Ben jij iemand met:

 • een scoutingachtergrond tijd en zin om een leuke (nieuwe) klus aan te gaan
 • die handig is met financiële systemen
 • voldoende vrije dagen heeft rond Hemelvaart (ons gezamenlijke startweekend)S
 • stuur dan een mail met je gegevens (mail, adres, telefoon + scouting(achtige) ervaring) naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Dan nemen wij contact met je op!

 

Stookverbod ingesteld m.i.v. 8 augustus

Met ingang van zaterdag 8 augustus 12:00 uur stelt het beheerteam en de kampstaf van Scouting Labelterrein Dwingeloo een stookverbod in. De verwachting is dat één dezer dagen de veiligheidsregio Drenthe fase 2 instelt. Wij nemen nu al onze verantwoordelijkheid en stellen vanaf morgen, 8 auguistus, een stookverbod voor ons terrein in. We bevinden ons in een natuurgebied en dat vereist extra voorzichtigheid. Dit betekent dat koken op houtvuur en het houden van kampvuren tot nader order niet is toegestaan. Dit geldt ook voor in de natuur koken met open vuur op vaste brandstoffen, zoals hout en houtskool/briketten. Verdere informatie hierover is te vinden op de website: www.natuurbrandrisico.nl

De vooruitzichten voor de eerste helft van de komende week zijn goed, d.w.z. het blijft droog. Hou er dus rekening mee dat het stookverbod wel eens de hele week zou kunnen blijven gelden en zorg er dus voor dat je voldoende gasbranders e.d. bij je hebt. En ook: één bui is niet genoeg om het stookverbod te laten eindigen. De omstandigheden op/van ons terrein kunnen afwijken van die van de regio (zowel positief als negatief). De uiteindelijke beslissing hierover ligt daarom altijd bij het beheerteam en de kampstaf.

Tijdens het stookverbod zijn de volgende regels van toepassing:

 • Open vuur, alsmede BBQ's, fakkels e.d. zijn verboden
 • Roken alleen op de daarvoor aangewezen plaatsen met asbak vol water
 • Koken is toegestaan op gastoestellen, mits deze onder direct toezicht staan
 • Verwarming middels gasheater is toegestaan, mits deze onder direct toezicht staan
 • Waxinelichtjes in glazen potjes zijn toegestaan, mits deze onder direct toezicht staan
 • Hangende (bevestigde petroleum- / of gaslampen zijn toegestaan, mits deze onder direct toezicht staan

 

Aankomende week (8 t/m 15 augustus 2020) geen plaatsen meer beschikbaar!

Aankomende week, van 8 t/m 15 augustus, hebben we helaas geen plaatsen meer beschikbaar op het terrein. In verband met Corona willen we het aantal kamperende groepen en/of familiekampeerders beperken tot 8 (groepen) en 4 (families). Na 15 augustus zijn jullie uiteraard weer van harte welkom! 

Graag tot ziens,
De kampstaf

Veelgestelde vragen rondom kamperen en Corona verzameld

In de afgelopen weken hebben we heel veel vragen binnen gekregen over het kamperen op Scouting Labelterrein Dwingeloo. Als beheerteam en kampstaf hebben we over veel zaken nagedacht en veel zaken praktisch uitgewerkt. We hebben de meest gestelde vragen uitgewerkt en op onze website gezet. Deze veelgestelde vragen (+ antwoorden) vind je hier.

Staat jouw vraag hier niet bij? Neem dan even contact met ons op.

Gezinskamperen mogelijk deze zomer

Scouting Labelterrein Dwingeloo is gewoonlijk alleen geopend voor Scoutinggroepen om hun zomerkamp te draaien. Dat is al zo sinds 1947. Het terrein is gelegen aan de rand van het Nationaal Park Dwingelderveld. Gelegen in het bos is het een schitterende plek om op éénvoudige wijze te kamperen. Scouting Labelterrein Dwingeloo is eigendom van Scouting Nederland en in beheer van vrijwilligers, ook allemaal scouts. Omdat er vanwege de Corona-crisis minder Scoutinggroepen komen kamperen en veel mensen in Nederland vakantie vieren, openen we het terrein voor Scoutinggezinnen. We heten jullie graag welkom!

Hoe werkt het / goed om te weten

 • In de periode van 25 juli t/m 29 augustus zijn wij geopend voor Gezinskamperen. Buiten deze weken niet, dan is ons terrein exclusief gereserveerd voor Scoutinggroepen.
 • Je kunt met je gezin komen kamperen als tenminste één gezinslid, lid is van Scouting Nederland.
 • Per week kunnen maximaal 15 groepen en/of gezinnen gebruik maken van het kampeerterreinen. En als we zeggen gezinnen, dan bedoelen we mensen die op één woon-adres geregistreerd staan.
 • Per gezin heb je de beschikking over één van onze groepsterreinen. Deze zijn niet allemaal even groot, maar normaal gesproken geschikt voor groepen, je hebt dus ècht de ruimte. En de anderhalve meter afstand bewaren is echt goed te doen.
 • Op jullie eigen kampeerterreintje kamperen jullie in je zelf meegebrachte tent (caravans, campers en vouwwagens zijn niet toegestaan).
 • Ook alle andere kampeerspullen (kooktoestel, tafeltje, stoeltjes, etc.) neem je zelf mee. Per gezin zorg je zelf voor een mobiel toilet (Porta Potti) zodat je met je gezin een eigen toiletvoorziening hebt.
 • Het gebruik van de douches stemmen we onderling af met alle aanwezige kampeerders.
 • Het Scouting Labelterrein Dwingeloo is een eenvoudig terrein, echt iets voor mensen die van simpel kamperen houden. Er is geen internet, je hebt er nauwelijks mobiel bereik; dus heerlijk rustig. Ook goed om te weten: Er is geen elektra bij de groepsterreinen, maar we hebben wel oplaadmogelijkheid bij het Stafhuisje.
 • In de omgeving kun je fantastisch fietsen, wandelen, of zelfs met kaart en kompas op stap.
 • Natuurlijk is het ook mogelijk om met het aanwezige pionierhout te laten zien hoe goed je kunt pionieren.
 • Wanneer er geen stookverbod is, is het zelfs mogelijk om in de buurt van je tent een klein kampvuurtje te maken, te koken op houtvuur of bij een knapperend houtvuurtje te genieten van een heerlijke zwoele zomeravond.
 • Een overnachting voor gezinnen kost € 7,25 p.p.p.n. , inclusief toeristenbelasting.
 • Alle opbrengsten vloeien direct terug in het beheer en onderhoud van ons Scouting Labelterrein.

Mocht je belangstelling hebben om te komen kamperen, dan kun je je belangstelling aangeven via dit formulier. In ieder geval hebben we van één van de kampeerders een Scouting Nederland lidnummer nodig. De definitieve boeking moet worden gedaan via Scouts Online. 

 

      

Nederlands 

Direct reserveren

Jouw kamp in
Dwingeloo? Je kunt direct reserveren via Scouts Online.

 

Direct reserveren!

Scouting Labelterrein Dwingeloo

... 22 hectare bos
... 15 kampeervelden
... gratis gebruik van pionierhout
... kosten € 4,50 p.p.p.n.
... schitterende omgeving