Nieuws

Kampprotocol 2021

Het nieuwe kampprotocol is beschikbaar en vind je op  https://www.samenopkamp.nl/Let op: overnachtingen zijn in ieder geval t/m 20 april niet mogelijk. Je kunt dit protocol dus wel alvast gebruiken voor de voorbereidingen, maar houd er rekening mee dat overnachtingen ná 20 april misschien ook nog niet mogelijk zijn. Het is erg onzeker hoe het coronavirus zich de komende tijd ontwikkelt. Denk daarom ook na over een plan B voor je overnachting, zoals een datum later in het voorjaar of een leuke dagactiviteit. Zodra kampen mogelijk zijn delen we dat direct op samenopkamp.nl.  

Het protocol is wederom samengesteld door kindervakantieorganisaties, NJR in samenwerking met Nederlands Jeugdinstituut (NJI) en onderschreven door de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde. 

Scoutinglabel- en kampeerterreinen
Op kamp gaan met groepen kinderen en jongeren is nog niet mogelijk, maar niet alle Scoutingkampeerterreinen zijn gesloten. Met je gezin of een gezelschap van twee personen kun je op  Scouting Labelterrein Dwingeloo, nu al terecht. Scouting Labelterrein Dwingeloo is in de meivakantie van 30 april t/m 9 mei voor gezinnen en gezelschappen van maximaal 2 personen geopend. Ook op een aantal andere labelterreinen kun je als gezin of gezelschap van maximaal twee personen kamperen. Kijk op labelterreinen.scouting.nl voor een volledig overzicht van alle terreinen, de bijbehorende websites en contactgegevens. 

Week 30 ook vol...

Langzaam aan wordt duidelijk wat er kan deze zomer, we kunnen deze zomer op kamp, althans daar lijkt het op. Uiteraard wel op kamp met inachtneming van een aantal voorwaarden, die lijken op de voorwaarden zoals deze vorig jaar ook golden. Op www.wegaanopzomerkamp.nl kun je het protocol downloaden. Wij merken in ieder geval dat er extra aandacht voor het Scouting Labelterrein Dwingeloo is en daar zijn we heel blij mee! De eerste drie weken van de zomervakantie (week 28, 29 en 30) zijn volledig vol. Vanaf 31 juli t/m 5 september hebben we nog plaats voldoende. Dus moet je je zomerkamp nog plannen; je bent van harte welkom.

Dit Paasweekend kamperen een aantal gezinnen en individuele scouts op ons kampeerterrein. Het is dus een stuk rustiger dan 'normaal' tijdens de Pasen. We vinden het jammer dat de HIT niet door kan gaan, maar zijn blij dat scouts de weg naar Dwingeloo toch nog kunnen vinden. Ook in de mei-vakantie van 30 april t/m 9 mei zijn gezinnen en individuele scouts van harte welkom!

Vanaf 3 april gaan we weer open!

We hebben goed en slecht nieuws. Om met het slechte te beginnen: Helaas is groepskamperen vanwege de maatregelen nog niet toegestaan.

Het goede nieuws: Vanaf 3 april ben je als individuele scout of als Scoutinggezin wel van harte welkom om te komen kamperen op het Scouting Labelterrein Dwingeloo! Als één van de ouders lid is van Scouting, kun je reserveren via Scouts Online: http://bit.ly/dwingeloo-reserveren

Tot ziens in Dwingeloo!

Week 28 en week 29 zijn vol

Hoewel we natuurlijk niet weten hoe en of we aankomend seizoen kunnen kamperen, gaan we er van uit dat we deze zomer toch weer vele groepen mogen verwelkomen in Dwingeloo. We verheugen ons in ieder geval weer op een gevuld Labelterrein. Vooralsnog valt het aantal reserveringen ons (nog) niet tegen. Week 28 en week 29, de eerste vakantieweken van respectievelijk de regio's noord en midden, zijn helemaal vol. Ook week 30 is nagenoeg vol. Maar de weken erna, van 31 juli t/m 5 september is er volop plaats om te komen kamperen. Zien we jullie in die periode? Van harte welkom, maar wel graag van tevoren reserveren.

Stookverbod ingesteld m.i.v. 8 augustus

Met ingang van zaterdag 8 augustus 12:00 uur stelt het beheerteam en de kampstaf van Scouting Labelterrein Dwingeloo een stookverbod in. De verwachting is dat één dezer dagen de veiligheidsregio Drenthe fase 2 instelt. Wij nemen nu al onze verantwoordelijkheid en stellen vanaf morgen, 8 auguistus, een stookverbod voor ons terrein in. We bevinden ons in een natuurgebied en dat vereist extra voorzichtigheid. Dit betekent dat koken op houtvuur en het houden van kampvuren tot nader order niet is toegestaan. Dit geldt ook voor in de natuur koken met open vuur op vaste brandstoffen, zoals hout en houtskool/briketten. Verdere informatie hierover is te vinden op de website: www.natuurbrandrisico.nl

De vooruitzichten voor de eerste helft van de komende week zijn goed, d.w.z. het blijft droog. Hou er dus rekening mee dat het stookverbod wel eens de hele week zou kunnen blijven gelden en zorg er dus voor dat je voldoende gasbranders e.d. bij je hebt. En ook: één bui is niet genoeg om het stookverbod te laten eindigen. De omstandigheden op/van ons terrein kunnen afwijken van die van de regio (zowel positief als negatief). De uiteindelijke beslissing hierover ligt daarom altijd bij het beheerteam en de kampstaf.

Tijdens het stookverbod zijn de volgende regels van toepassing:

  • Open vuur, alsmede BBQ's, fakkels e.d. zijn verboden
  • Roken alleen op de daarvoor aangewezen plaatsen met asbak vol water
  • Koken is toegestaan op gastoestellen, mits deze onder direct toezicht staan
  • Verwarming middels gasheater is toegestaan, mits deze onder direct toezicht staan
  • Waxinelichtjes in glazen potjes zijn toegestaan, mits deze onder direct toezicht staan
  • Hangende (bevestigde petroleum- / of gaslampen zijn toegestaan, mits deze onder direct toezicht staan

 

Nederlands 

Direct reserveren

Jouw kamp in
Dwingeloo? Je kunt direct reserveren via Scouts Online.

 

Direct reserveren!

Scouting Labelterrein Dwingeloo

... 22 hectare bos
... 15 kampeervelden
... gratis gebruik van pionierhout
... kosten € 4,50 p.p.p.n.
... schitterende omgeving