Op het Scouting Labelterrein Dwingeloo bieden we de volgende materialen voor activiteiten aan. Deze kun je kosteloos of tegen een kleine vergoeding (verbruiksmateriaal) gebruiken.

 

Crazy 75

Speciaal voor het 75 jarig jubileum 2022. Bij het spel crazy 75 krijg je een lijst van 75 gekke opdrachten mee, waarvan je er zo veel mogelijk moet uitvoeren. 

Lees meer >

     
Kubb  

Kubb-spel: een populair Zweeds spel

Kubb is een erg leuk spel, afkomstig uit Zweden. Je speelt het in twee teams en het doel is om alle kubbs (vierkante houten blokjes) met langwerpige stokken om te gooien. Als je alle kubbs van de tegenpartij hebt omgegooid, mag je proberen de koning om te gooien. Spelregels en materiaal te leen bij het stafhuisje.

     
 GPS  

GPS geocache

Op het Labelterrein Dwingeloo hebben we een geocache-route uitgezet. De route kun je vragen bij de kampstaf. Loop de route van waypoint naar waypoint over het Labelterrein met behulp van je eigen GPS of één van de GPS’en die je kunt lenen bij de kampstaf en vind de schat!  

     
   

Klootschieten

Klootschieten is een spel dat vooral gespeeld wordt in het oosten en noorden van ons land. Doel is om met zo min mogelijk worpen de kloot over een vastgestelde route te spelen. De spelregels, route en materialen zijn bij het stafhuisje te leen.

     
     

Doe-box: Wat loopt er in mijn tent?

Wat loopt er in mijn tent? Wat kruipt er in je slaapzak? Veel mensen vinden die kleine beestjes maar vies en eng. Maar bekijk je ze beter, dan raak je gefascineerd. Al die piepkleine beestjes zijn er trouwens niet voor niets, Weten waarom? Leen dan deze programma-box!

Zoekkaarten & loepjes om te kijken wat er rondloopt in je tent

     
     

Doe-box: Zo smaakt een kampterrein

Op zoek naar een primitieve uitdaging? Kook dan eens een dag extreem primitief. We hebben een aantal zoekkaarten voor jullie beschikbaar waarop staat aangegeven welke planten eetbaar zijn en wat je ermee kunt klaarmaken. Het zoeken van de planten en het klaarmaken moet je natuurlijk wel zelf doen!

Zoekkaarten om op zoek te gaan naar je avondeten!

     
   

Doe-box: Samoerai

Samoerai, de Japanse natuurontdekker, spoort kinderen aan om de natuur in te trekken en te onderzoeken wat je er allemaal tegenkomt. Hiervoor gebruiken ze al hun zintuigen.


     
     

Doe box: Scoren met sporen

Op het Labelterrein Dwingeloo is meer leven dan je denkt. Tussen de bladeren, in de grond en in de bomen zitten dieren verscholen. Je ziet ze niet altijd, maar je weet dat ze er zijn. Ieder levend wezen laat namelijk sporen achter. En niet alleen maar voetsporen, maar ook vraatsporen, etensresten, uitwerpselen, veren of haren. Met de sporenboekjes en zoekkaarten kun je er een leuke ontdekkingstocht van maken op ons terrein!


...

     
     

Doe-box: Gips afdrukken

Ga op het Labelterrein op zoek naar sporen van dieren; of giet je eigen voetstappen in gips. Bijzonder leuk als je spionnen of CSI als kampthema hebt, maar natuurlijk ook gewoon hartstikke leuk om met jouw speltak te doen!
Diersporen kun je in gips gieten.     
 

Brandstempel

Door de kampstaf kun je een brandstempel in materialen als hout en leer laten zetten. Bijvoorbeeld in je dasring, hoed, riem of een houten plankje. Leuk als herinnering aan je kamp in Dwingeloo!

 

 

 

Nederlands 

Direct reserveren

Jouw kamp in
Dwingeloo? Je kunt direct reserveren via Scouts Online.

 

Direct reserveren!

Scouting Labelterrein Dwingeloo

... 22 hectare bos
... 15 kampeervelden
... gratis gebruik van pionierhout
... kosten € 4,75 p.p.p.n.
... schitterende omgeving