Al sinds 1978 wordt tijdens de Paasdagen de HIT gehouden in (onder andere) Dwingeloo. HIT Dwingeloo is één van de grootste landelijke ledenactiviteiten van Scouting Nederland. Ruim 450 leden vanaf 5 jaar komen dit weekend naar Dwingeloo en omgeving. Zij nemen individueel, in een koppel of groep òf met hun vader of moeder deel aan één van de georganiseerde kampen. Na twee HIT-loze jaren is de HIT weer terug  op het Scouting Labelterrein Dwingeloo aan het Anserpad.

Dwingeloo is één van de acht plekken in Nederland waar kampen worden georganiseerd. Naast Dwingeloo is er ook in Alphen (NB), Ommen, Zeewolde, Harderwijk, Heerenveen, Mook en Zeeland genoeg te doen. In en rond Dwingeloo worden er tijdens de Pasen elf verschillende kampen georganiseerd, die variëren van een kookkamp tot een woodkamp, waar scouts op allerlei manieren aan de slag gaan met hout.

HIT
De HIT is het enige Scoutingevenement waarbij de scout zelf kan kiezen wat voor avontuur hij of zij gaat beleven. Dat kan bijvoorbeeld een hike zijn: je loopt, fietst, vaart of rijdt daarbij een route door de omgeving, en komt ondertussen verschillende posten tegen. Of je kiest voor een interessekamp: je leert er bijvoorbeeld kamperen, paardrijden, koken, EHBO of je beleeft een spannend avontuur rond een themaverhaal. En wie van een echte fysieke uitdaging houdt, kan kiezen voor een trappersexpeditie waarbij je conditie en je uithoudingsvermogen flink op de proef worden gesteld. 

Meer informatie over HIT Dwingeloo is te vinden op: https://hit.scouting.nl/dwingeloo

 

 

Nederlands 

Direct reserveren

Jouw kamp in
Dwingeloo? Je kunt direct reserveren via Scouts Online.

 

Direct reserveren!

Scouting Labelterrein Dwingeloo

... 22 hectare bos
... 15 kampeervelden
... gratis gebruik van pionierhout
... kosten € 5,00 p.p.p.n.
... schitterende omgeving